Techniek speelt een steeds belangrijkere rol bij het oplossen van maatschappelijke en economische kwesties. Een voorbeeld hiervan is de energietransitie. Samen met alle andere technici werk je aan een slimmer, duurzamer en schoner Nederland.
... je kennis delen π¨π«π
Lijkt het je leuk om af en toe voor de klas te staan op het mbo en/of het vmbo? Laat je dan binnen één jaar scholen tot hybride vakdocent. Als hybride vakdocent combineer je werken in de techniek met lesgeven aan de nieuwe generatie technici.
Wie?
Waarom
Ben je geïnteresseerd om aan de slag te gaan als Hybride Vakdocent?
Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft als partner van Vakschool Technische Installaties de Leergang Hybride Vakdocent ontwikkeld. HvA en VTi willen de kloof tussen het onderwijs en het bedrijfsleven overbruggen en jongeren het beste technisch onderwijs bieden. Zo kunnen zij in de toekomst direct aan de slag als jouw collega en met de juiste skills!
René van der Drift (uitvoerder bij Vink Installatie Groep)
"Al sinds 2013 loop ik met het idee om wat in het onderwijs te gaan doen. De leergang Hybride Vakdocent biedt mij de gelegenheid om dat idee om te zetten naar het ook daadwerkelijk doen. Door mijn 33 jaar ervaring heb ik een hoop praktische en theoretische kennis om over te dragen aan nieuwe collega's. Wat echt superleuk is om te doen! De leergang zelf is van een goed niveau, tegelijkertijd zeer praktisch en interessant en vooral goed toe te passen tijdens het lesgeven. Meld je snel aan dus."
Kees de Vries (vestigingsdirecteur bij Van Dorp)
"Al diverse keren heb ik een gastles mogen verzorgen over installatietechniek. Vorig jaar hoorde ik over de opleiding Hybride Vakdocent en dat leek me erg leuk. Ik vind het belangrijk dat we technische kennis delen. Dan wel op zo'n manier dat je een les geeft die aanslaat bij de jeugd. Daarom volg ik de opleiding. We hebben in een half jaar ontzettend veel geleerd; hoe je een les moet voorbereiden en wat er allemaal bij komt kijken om een goede les te geven. Het is echt een serieuze leergang en je ziet dat iedereen flinke sprongen heeft gemaakt. Nog even en dan hopen we ons certificaat te ontvangen."
>>> In deze film maak je kennis met Hybride Vakdocenten.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Mogelijkheid tot aanmelden en informatie over studiebelasting en kosten* staat op de website van HvA.
* OTIB, OOM en/of A+O Metalektro vergoeden deze kosten aan hun leden.